Advanced Strategy for VIA members

Deze pagina is specifiek gericht op de leden van VIA: Ads&Data, DPGMedia, IP Belgium, RMB, VAR, Transfer en Brightfish. Indien u niet tot één van deze bedrijven behoort zal uw inschrijving niet geldig zijn.


ADVANCED COMMUNICATION STRATEGY MANAGEMENT

De voortschrijdende digitalisering heeft de hedendaagse consument helemaal “connected” gemaakt. Hij heeft nu uitgebreide middelen om zich te informeren, om te reageren en om te beinvloeden. Daardoor is het “traditionele model” van push communicatie onder druk komen te staan en moet een mediastrategie vandaag helemaal anders aangepakt worden. Paid, Owned en Earned kanalen eisen daarbij een evenwaardige plaats op. De drang naar korte termijn resultaat en het mantra “the right message at the right person at the right time” challengen de gekende recepten. In deze context de juiste balans vinden tussen alle touchpoints is ”the new art of recommendation”.

Het ontwikkelen van een strategie vereist daardoor een toenemende kennis van alle facetten van het communicatie gebeuren. De veranderende consument dient te worden belicht. Hij is lang niet meer zo trouw en veel beter geinformeed. Wat zijn de gevolgen voor het bouwen en onderhouden van merken? Wat zijn de gevolgen voor de retail? Hoe krijgen we deze consument “engaged” zodat hij op zijn beurt een rol kan spelen in onze communicatie? Hoe kunnen we de digitale funnel optimaliseren, met een maximale impact maar ook een zo hoog mogelijke actie en interactie?

Het centrale thema van de cyclus is “challenging the status quo!”: losgeraken van hoe we het altijd al gedaan hebben, en durven nieuwe paden inslaan. Daarvoor is meer kennis nodig van inhoudelijke elementen als merk en consument, waarvoor we in de lessenreeks gereputeerde sprekers hebben kunnen aantrekken. De rode draad in deze cursus zijn de cases uit de praktijk, waarmee de sprekers hun visies en adviezen tastbaar en bevattelijk kunnen maken.

De opleiding is gericht aan mensen die beroepshalve met communicatie bezig zijn – ongeacht hun achtergrond – en die adviezen moet geven, intern of extern.

3,5 dagen sessies deels online, deels live in februari-maart.

De cursus zal gegeven worden afwisselend in het Frans of Nederlands, naargelang de moedertaal van de spreker, met een streefdoel van taalevenwicht. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Certificaat.
Na afloop van elke les volgt er een test, die bijdraagt tot de totale score voor het CommPass Certificaat. Om voor het Certificaat in aanmerking te komen moet u minstens 80% van de lessen bijgewoond hebben (er wordt rekening gehouden met gewettigde afwezigheden) en een min. slaagscore van 70% behalen.

Plaats: RTL Auditorium, RTL House, Georginlaan, 2 te 1030 Brussel. Wegbeschrijving.
Parking: u moet een plaats vinden in de aanpalende straten. Er is mogelijkheid tot parking op 300 meter aan het commerciëel complex vlakbij (C&A, Maxytoys…) Adres: Genevestraat 512, 1030 Brussel.

Programma 2022
We hebben last minute de planning van de cursus moeten aanpassen (zie hieronder in rood).

DAY 1  Tuesday 15/02 – ON LINE
09.00-10.45: De nieuwe consument – Fons Van Dyck, Managing Director, Think BBDO (NL)
11.00-12.30: Consumer understanding, back to the real life – Bruno Liesse, Managing Director Polaris (FR)

DAY 2  Tuesday 22/02 – ON LINE
09.00-10.45: Engagement is gold – Bart De Pauw, Owner, Piëzo (NL)
11.00-12.30: Attention: the new equalizer – Bernard Cools, Chief Intelligence Officer, Space (FR)

DAY 3  Tuesday 08/03 – ONLINE session instead of LIVE
09.00-12.30: Proving your work works: new perspectives on demonstrating effectiveness + workshop
– Dominique Poncin, Head of Strategy, Famous Grey (NL)
13.15-14.45:  Hoe duurzaamheid de effectiviteit van communication versterkt of ondermijnt – Wim Vermeulen, Director of Strategy and Sustainability, Bubka (NL)
15.15-17.00: Strategy in Action: the battlefield experience – Johan Putseys, Owner, p-values.com (NL) 

DAY 4  Tuesday 15/03 – This session will continue LIVE but from 9.30-17h
09.30-13.00: Proving your work works: new perspectives on demonstrating effectiveness + workshop – Dominique Poncin, Head of Strategy, Famous Grey (NL)
14.00-17.00: Touchpoint planning in practice – David Lecouvet, Managing Director, Data, Research & Intelligence, IPG Mediabrands (FR)

DAY 5  Tuesday 22/03 – LIVE
9.00-10.45: How to A.I. is moving the 4P to S.A.V.EEE
– Hugues Rey, CEO, Havas Media Belgium (FR)
11.00-12.30: How to develop a content strategy and implement it – Danny Devriendt, Managing Director, IPG|Dynamic (NL)
13.00-17.00: Geïntegreerde strategische planning en media creativiteit + workshop – Veerle De Vos, Marketing and Advertising Consultant (NL)

DAY 6  Tuesday 26/04 (optioneel): UMA Day Best Media Campaigns 2021
Presentatie van de 6 genomineerden voor een AMMA binnen de volgende categorieën:
– Best Media Strategy
– Best Use of Data
– Best Creative Media Use
– Best Use of Performance Marketing
– Best Use of Native & Content
– Best Use of 1 Medium