Methodologische challenges in (media) research

Hoe zorgen we voor betrouwbare cijfers?

Research doen we om iets “te weten” te komen. Bij media research willen we echter in de eerste plaats “meten”. De cijfers zijn immers “currency” die door een ganse markt gebruikt worden om aan trading te doen. De methodologisch vereisten zijn in dit soort studies dan ook zeer hoog, er worden vele controles uitgevoerd “en cours de route” en meestal wordt het resultaat met een vergrootglas geanalyseerd.
In deze les willen we de grootste uitdagingen van Media Research op een rij zetten : Recrutering, Methodes, Representativiteit, Incentivering, Vraagstelling en Controles. De CIM mediastudies passeren daarbij de revue als voorbeelden, waarbij er kan ingegaan worden op de challenges én op de gekozen oplossingen.

Voor wie?

Iedereen die met research bezig is, en meer in het bijzonder Media research.

Niveau:

Technisch. Een minimale kennis is aangewezen.

Spreker:

Michael Debels, Research Director, CIM
De presentatie wordt gegeven in het Frans. De deelnemers kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Wanneer:

Dinsdag 26 januari 2021 van 9u tot 12u30.

Deze cursus zal ONLINE aangeboden worden. We voorzien enkele pauzes tijdens deze les om even “op adem te komen”.

Voorwaarden:

Deze opleiding is gratis voor de leden van CommPass. Meer informatie over lidmaatschap en welke bedrijven een “Company Membership” hebben onderschreven dat van al hun werknemers leden maakt, is hier beschikbaar.
Niet leden betalen 375 euro.

OPGELET : er zijn slechts 30 plaatsen beschikbaar. First in First served! Indien het aantal deelnemers echter te groot is, zullen wij trachten oplossingen te zoeken door ofwel een 2de sessie te organiseren, ofwel een grotere zaal te zoeken.

Master Class