Mediabytes

NAJAAR

Hoewel alle media vandaag gedeeltelijk digitaal geworden zijn, blijft de digitale wereld een ecosysteem op zich. Dat heeft alles te maken met het “one-to-one” aspect : elk contact wordt apart geleverd en dat brengt nieuwe mogelijkheden van tracking, targeting, personalisatie en automatisatie met zich mee. De keerzijde is echter de hoge techniciteit en de hoge snelheid waarmee deze kanalen evolueren. Het gevolg is een wereld van ver doorgedreven specialisaties, die moeilijk om volgen is voor professionals met meer generalistische inslag.

Met de cyclus “Mediabytes” willen we aan die problematiek tegemoet komen. De ambitie is om voldoende in detail te gaan om de techniciteit te begrijpen, zonder evenwel het overzicht te verliezen. Geen eenvoudige challenge !

De cyclus bestaat uit 5 cursusavonden van 17u30 tot 20u30 en wordt gegeven door gerenomeerde professionals uit de digitale wereld. De cyclus gaat door op dinsdag in september-oktober. De cursus zal gegeven worden afwisselend in het Frans of Nederlands, naargelang de moedertaal van de spreker, met een streefdoel van taalevenwicht. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Kostprijs (excl. BTW) : 850 € voor niet-leden, 650 € voor leden

Plaats : RTL House, Jacques Georginlaan 2 te 1030 Brussel. (view maps)

PROGRAMMA 2019

17/09 Les 1: The digital disruption of Media – Allessandro Papa, Managing Director, Amplifi Belgium | Dentsu Aegis Network (FR)
De digitalisering bracht in eerste instantie nieuwe mogelijkheden met zich mee. Ondertussen worden alle media er in min of meerdere mate door geimpacteerd. Wat zijn de challenges en opportunities? Hoe gaan we daar als industrie mee om?

24/09 Les 2 (deel1) : Measurement challenges in the digital space – Katrien Berte, Product manager digital advertising, Mediahuis (NL)
Hoewel elke activiteit gevolgd kan worden, zijn er heelwat challenges. Dat heeft te maken met devices, browsers/app’s, profilering en de manier van delivery. Hoe lossen we  dat op?

24/09 Les 2 (deel2) : Data & Analytics –  Wouter Vandenameele, Digital Strategy Director, PHD Belgium (NL)
Elke impressie kan apart worden gevolgd, wat een enorme berg data oplevert. Die moeten verwerkt en gestructureerd worden. Wanneer de aankoop van impressies “on the fly” gekoppeld worden aan de analyse van data, opent zich een wereld van constante optimalisatie en doorgedreven targeting.

01/10 Les 3: Digital strategy – Cédric Cauderlier, Digital Strategy Lead & Co-founder, Mountain View (FR)
Er zijn vele touchpoints beschikbaar in digital, met (zeer) verschillende kenmerken en mogelijkheden. Wat zijn de mogelijkheden, en hoe zetten we ze best in?

08/10 Les 4: Social on all platforms  – Arnaud Vanhemelryck, Head of Media, Ogilvy & Social Lab (FR)
De enorme scope van Facebook is gekend, maar ook andere platformen zoals Instagram, Linkedin en Snapchat bieden heel wat mogelijkheden.

15/10 Les 5: Total video – Stéphanie Radochitzki, Digital & Performance Strategy Director, IPG Mediabrands (FR)
De wereld van TV en die van “online video” zijn erg verschillend, en hebben hun eigen jargon en aanpak. Samen vormen ze een krachtige manier om een hoog bereik te halen in specifieke doelgroepen. Hoe brengen we ze samen en hoe kunnen we de verschillen overbruggen?

22/10 Les 6: Performance buying – Sven Bally, Chief Digital Officer, IPG Mediabrands (NL)
Het genereren van leads en sales via digitale media vergt een specifieke aanpak. Naast Search zijn er heel wat kanalen die hierbij ingezet kunnen worden. Deze les geeft een overzicht van de mogelijkheden.

 

Cycle