Media Date Replay

Tijdens de Trendsday van UBA op 17/9 was één van de thematische channels gewijd aan MEDIA. Drie topsprekers brachten er interessante trends presentaties en CommPass heeft de toestemming verkregen om deze opnieuw uit te zenden voor onze leden.

9:00 uur
Trends in Media. The Storm is Now the Weather.
Alessandro Papa (BE) Chief Operating Officer at Dentsu Aegis Network Belgium

Alessandro bespreekt het thema mediatransformatie door dieper in te gaan op de versnelling van de huidige digitalisering en de impact die dat zal hebben op onze activiteiten.
Hoe kunnen we in een wereld waar 100% van het publiek sowieso digitaal is, waar de consument zijn eigen consumptie stevig in handen heeft, waar content nog nooit zo belangrijk was en waar de zakelijke modellen van alle spelers in het ecosysteem op het spel staan, samen in die storm navigeren en nieuwe potentiële ankerpunten vinden?
In die context worden zogenaamde ‘walled gardens’ steeds belangrijker en sturen ze alle aspecten die de consument kunnen beïnvloeden (van hun verstand tot hun portemonnee). Het was dan ook nog nooit zo belangrijk om een neutrale en objectieve visie te hebben op data. Hoe kunnen adverteerders hun eigen journey in de hand nemen en hun eigen transformatietempo bepalen?
Samengevat, de hamvraag die beantwoord moet worden: hoe kijken we naar de toekomst en bereiden we ons nu voor op de komst van elke speler in het volgende media-ecosysteem?

9:25 uur
Personalized Advertising: why the used data should benefit your audience.
Corinne Verstraete (BE) Managing Director, Mediacom Belgium
Nicolas Robeet (BE)
Head of Digital, Mediacom Belgium

De controverse over het gebruik van data voor reclamedoeleinden heeft veel stof doen opwaaien. Veel mensen maken zich zorgen. Met het gebruik van gepersonaliseerde advertenties vervaagt de grens tussen angstwekkend en aansprekend.
We zullen onderzoeken waarom merken een persoonlijke dialoog met hun consumenten moeten aangaan en aan welke eenvoudige richtlijnen ze zich moeten houden om persoonlijke boodschappen doeltreffend over te brengen, zonder het gevoel te wekken dat ze onze privacy binnendringen.
Bekroonde cases van over heel de wereld zullen aantonen dat datagestuurde gepersonaliseerde advertenties het potentieel in zich hebben om een wezenlijk deel uit te maken van de reclamecampagne. In België is gepersonaliseerde marketing geen toekomstmuziek meer. Omdat de mogelijkheden met een razende vaart evolueren zullen we een praktisch overzicht meegeven van wat vandaag al mogelijk is – zowel op het vlak van offline als digitale media.

9:45 uur
Understanding the Reality of Addressable TV in Europe.
Nigel Walley (UK) Managing Director, Decipher Media Consultants Ltd

In deze presentatie neemt Nigel Walley van Decipher “addressable” tv-advertenties onder de loep en vergelijkt hij de convergentie met traditionele technieken voor het selecteren, kopen en meten van tv-campagnes. Nigel neemt ons mee in de verschillende kernconcepten van adressable TV: definitie, terminologie en toepassingen van vandaag.
Bij Decipher deelt men de tv-markt op in individuele bouwstenen en bekijkt men het potentieel van elk tv-type: lineaire broadcast, lineair IP, on-demand enz. Daarbij worden technologie, data, commerciële basis en verwacht consumentengedrag met betrekking tot willekeurige addressable campagnes bekeken. Welke schakels in de keten zijn het best geschikt voor het verzamelen van data? Wanneer kan een merk best addressable TV overwegen? Als digitale vervanging van of complementair aan bestaande tv-campagnes? Nigel doorspekt zijn presentatie met concrete Europese cases. Na zijn speech zal u vlot kunnen meepraten over deze nog nieuwe trend in het medialandschap.

Einde : 10:10

Alle presentaties zijn in het Engels
Dit is een online event. We zullen de deelnemers enkele dagen voor de start de link bezorgen.