Workshop CIM Crossmedia study

Het CIM heeft dit voorjaar een nieuwe cross media studie gepubliceerd waarin voor verschillende economische sectoren de doelgroepen en touchpoints in één analyse worden samengebracht.

In feite worden er twee studies gecombineerd:
1. de Target Group Monitor (TGM) brengt de aankoopgewoontes en attitudes van consumenten in kaart
2. de Consumer Decision Journey (CDJ) meet de rol van verschillende communicatiekanalen en contactmomenten in het beslissingsproces van consumenten.
De eerste studie ligt in de lijn van de vroegere PMP/TGM CIM-studies. De tweede is verwant met de studies over communicatiekanalen zoals agentschappen die hebben ontwikkeld in de loop der jaren. Deze frisse combinatie van klassieke ingrediënten opent nieuwe perspectieven voor wie vandaag strategische communicatie-aanbevelingen wil onderbouwen. Tegelijk is het duidelijk dat dit type data méér vraagt dan een simpel dashboard. Het vergt van de gebruiker enige achtergrondkennis en interpretatievermogen.

Voor een aantal mensen in de markt is dit geheel nieuw.
Daarom heeft CommPass, in samenspraak met het CIM, besloten om een workshop in te richten waarbij we potentiële gebruikers willen samenbrengen om ervaringen uit te wisselen.

In de aanloop van deze workshop willen we u vragen om de presentatie (18′) die Bernard Cools (Chief Intelligence Officer bij Space) gaf op het Symposium van 19/9 door te nemen. Dit geeft reeds een goed beeld van de studie, zijn mogelijkheden en issues. Ze kan hier bekeken worden – gelieve uw email en naam in te geven bij de start van de visie.

Space heeft hier eveneens een newsletter aan gewijd.
Space Essentials augustus 2020 NL link
Space Essentials augustus 2020 FR link

Programma van de workshop

  1. Presentatie “De limieten van een Xmedia studie” door Wout Dockx, Mediaman.
  2. De nieuwe CIM Xmedia studie. Vraag en antwoord sessie. Doel is om in interactie te gaan met elkaar, en dat de aanwezigen mee de antwoorden kunnen geven op basis van hun ervaringen.
    Gelieve uw vragen op voorhand door te mailen naar wout.dockx@gmail.com
  3. Hoe kan ik deze data ontsluiten? Bernard Scheray zal voor rekening van Kantar de Galileo tool erbij nemen en uitleggen hoe dit in zijn werk gaat. Doel is een open sessie waar alle vragen gesteld kunnen worden

 

Voor wie?
In de eerste plaats “beginners”, met uitbreiding naar iedereen die interesse heeft om zijn kennis te verhogen.
We willen echter zeker ook enkele experts aan de tafel, die bereid zijn hun kennis te delen.

Moderator: Wout Dockx, MediaMan

Wanneer:
Dinsdag 17 november 2020 van 9u tot 12u.

Deze workshop zal ONLINE aangeboden worden. We voorzien enkele pauzes tijdens deze les om even “op adem te komen”.

Voorwaarden :
Deze opleiding is gratis voor de leden van CommPass. Meer informatie over lidmaatschap en welke bedrijven een “Company Membership” hebben onderschreven dat van al hun werknemers leden maakt, is hier beschikbaar.
Niet leden betalen 375 euro.

 

Master Class