Workshop CIM Crossmedia study

Het CIM heeft onlangs een nieuwe cross media studie gepubliceerd waarin voor verschillende economische sectoren de doelgroepen en touchpoints in één analyse worden samengebracht.

In feite worden er twee studies gecombineerd:
1. de Target Group Monitor (TGM) brengt de aankoopgewoontes en attitudes van consumenten in kaart
2. de Consumer Decision Journey (CDJ) meet de rol van verschillende communicatiekanalen en contactmomenten in het beslissingsproces van consumenten.
De eerste studie ligt in de lijn van de vroegere PMP/TGM CIM-studies. De tweede is verwant met de studies over communicatiekanalen zoals agentschappen die hebben ontwikkeld in de loop der jaren.

Deze frisse combinatie van klassieke ingrediënten opent nieuwe perspectieven voor wie vandaag strategische communicatie-aanbevelingen wil onderbouwen. Tegelijk is het duidelijk dat dit type data méér vraagt dan een simpel dashboard. Het vergt van de gebruiker enige achtergrondkennis en interpretatievermogen.

Voor een aantal mensen in de markt is dit geheel nieuw.
Daarom heeft CommPass, in samenspraak met het CIM, besloten om een workshop in te richten waarbij we potentiële gebruikers willen samenbrengen met ervaringsdeskundigen om “de geheimen van de studie te ontsluiten” en om “how to’s” te delen met elkaar.

Een workshop online houden is niet evident. We willen streven naar een maximale interactie, en daarom zal het aantal deelnemers beperkt worden. Indien er grote vraag is, zullen we een 2de sessie organiseren.

We werken nog aan het format en de aanpak van deze workshop, om er het maximum uit te halen voor alle deelnemers.

U kan zich alvast inschrijven, we houden u dan verder op de hoogte. We zullen de deelnemers op voorhand nog contacteren met enkele vragen over hun ervarings niveau (beginner <> expert), hun eventuele vragen en eventuele voorbeelden die geshared kunnen worden.

Voor wie?
In de eerste plaats “beginners”, met uitbreiding naar iedereen die interesse heeft om zijn kennis te verhogen.
We willen echter zeker ook enkele experts aan de tafel, die bereid zijn hun kennis te delen.

Moderator:
Nog te bepalen.

Wanneer:
Dinsdag 22 september 2020 van 9u tot 12u.

Deze workshop zal ONLINE aangeboden worden. We voorzien enkele pauzes tijdens deze les om even “op adem te komen”.

Voorwaarden :
Deze opleiding is gratis voor de leden van CommPass. Meer informatie over lidmaatschap en welke bedrijven een “Company Membership” hebben onderschreven dat van al hun werknemers leden maakt, is hier beschikbaar.
Niet leden betalen 375 euro.

 

Master Class
Workshop CIM Crossmedia study

22 September 2020

9:00-12:00


Tarief

Leden: €

Niet-leden: €

Inschrijven