AMMA 2023

De AMMA 2023 bouwen verder op het succes van de editie 2022.

Na de stevige uitbreiding van de AMMA vorig jaar met 5 nieuwe categorieën, heeft CommPass besloten voor de editie van de AMMA 2023 de nadruk te leggen op de duidelijke aflijning van de verschillende categorieën, die elk betrekking hebben op specifieke segmenten van de media-expertise. De procedures voor de juering van de dossiers worden ook enigszins bijgespijkerd: om de finale jury bij te staan, zullen 3 extra expertjury’s zetelen om de genomineerden te bepalen in de categorieën Best Use of 1 Medium, Media Saleshouse of the Year evenals voor de nieuwste categorie Media Sustainability Award.

CommPass wijst nogmaals op het specifieke lange termijn karakter van de dossiers in de categorieën ‘Advertising Brand of the Year’ en ‘Best Long Term Media Strategy’, die excellente prestaties over een langere periode honoreren.

De categorie ‘Best Use of Data’ betreft het stijgende belang van de data-expertise. De categorie ‘Best Use of 1 Medium’ is bedoeld om de tools en mogelijkheden van specifieke touchpoints zoals OOH, Audio, InHome Media of nog Interactive & Social Media op een inspirerende manier te delen met de markt.

AMMA ACADEMY

In deze fase verzamelen we alle dossiers, die eerst voorgelegd worden aan de expert jury’s. Zij zorgen voor een eerste selectie en bepalen de shortlist van 5 nominaties.
De hoofdjury beslist finaal welk dossier Gold/Silver/Bronze wint. Voor “Advertiser of the Year” en “Media Research of the Year” telt ook de public voting mee.
Alle details staan in het AMMA 2023 Reglement.

Op 16 januari: opening van het AMMA-platform.

Op 9 februari: AMMA-Masterclass ‘How to build a strong AMMA case?’ Meer info

Op 24 maart: deadline indienen dossiers voor 2 categorieën “Media Research of the Year” en “Innovation & Development of the Year”. Inschrijvingsformulieren vindt u op het tabblad Dossiers bovenaan links.

Op 30 maart worden tijdens de “AMMA Research & Innovation Session” de cases voor de 2 categorieën “Media Research of the Year” en “Innovation & Development of the Year” gepresenteeerd aan de AMMA jury en het publiek.

Op 5 april: deadline indienen dossiers voor de 13 andere categorieën. Inschrijvingsformulieren vindt u op het tabblad Dossiers bovenaan links.

Op 19 en 20 april komen de Expert jury’s samen om 5 cases te nomineren in de categorieën: Best Media Strategy, Best Use of Data, Best Creative Media Use, Best Use of Native & Content, Best Use of Performance Marketing, Media Research of the Year, Best Use of 1 Medium, Innovation & Development of the Year en Media Sustainability Award.

Op 25 april komt de Expert jury Saleshouses samen om 5 cases te nomineren in de categorie “Media Saleshouse of the Year”.

Op 9 mei worden de genomineerden binnen 6 categorieën voorgesteld tijdens de UMA Get Together ‘Best Media Campaigns’.

Op 12 mei zetelt de Finale AMMA Jury.

13 mei – 31 mei: Public voting voor de 3 genomineerden in de categorie “Media Advertiser of the Year”.

AMMA CEREMONY & GALA

De AMMA Ceremony & Gala gaat door op 8 juni.