AMMA

De AMMA 2024: 14 categorieën om alle domeinen van expertise binnen de mediasector te honoreren

CommPass legt voor de negentiende editie van de Annual Master in Media Awards de nadruk op de duidelijke aflijning van de verschillende categorieën, die elk betrekking hebben op specifieke segmenten van de media-expertise. Voor elke categorie werden ook de procedures voor de jurering van de dossiers herzien, ten einde het werk van de finale jury enigszins te verlichten. Zo krijgen de expertjury’s in specifieke categorieën zoals Best Use of 1 Medium, Media Sustainable Development Award en Media Saleshouse of the Year meer beslissingsrecht.

De categorie ‘Best Use of 1 Medium’ is bedoeld om de snel evoluerende expertise over de mogelijkheden van specifieke touchpoints zoals OOH, Audio, InHome Media of nog Interactive & Social Media te honoreren. Binnen deze categorie wil de AMMA jury dit jaar een award uitreiken per touchpoint. Daarom zal er een beroep gedaan worden op de vakorganisaties zoals VIA en WeMedia, om hun leden aan te sporen de meest inspirerende campagnes in te dienen en om in de AMMA expertjury van deze categorie te zetelen.

AMMA ACTIVITEITENKALENDER

Tot 4 april middernacht kunnen alle actoren binnen de communicatie- & mediasector dossiers opladen op het AMMA-platform, behalve voor “Media Research of the Year” en “Innovation & Development of the Year”, zie verder.

In 11 categorieën worden de dossiers eerst geëvalueerd door de AMMA Expertjury’s. Zij zorgen voor een eerste selectie en bepalen de shortlist van 5 genomineerden per categorie. De lijst van deze genomineerde dossiers wordt gepubliceerd op de website van CommPass. De hoofdjury beslist finaal welke dossiers Gold/Silver/Bronze winnen. Voor “Media Advertiser of the Year” en “Media Research of the Year” telt ook de public voting mee.

Alle details van de procedures voor de toewijzing van de awards staan in het AMMA 2024 reglement.

Op 26 januari: opening van het AMMA-platform.

Op 28 februari: AMMA-Masterclass ‘How to build a strong AMMA case?’ Meer info

Op 19 maart: deadline indienen dossiers voor 2 categorieën “Media Research of the Year” en “Innovation & Development of the Year”. Deelnameformulieren vindt u onder ‘Dossiers’ in het menu aan de linkerkant.

Op 28 maart worden tijdens de “AMMA Research & Innovation Session” de cases voor de 2 categorieën “Media Research of the Year” en “Innovation & Development of the Year” gepresenteeerd aan de AMMA jury en het publiek. LIVE sessie 9:00-12:30.  Meer info

Op 4 april: deadline indienen dossiers voor de 12 andere categorieën. Deelnameformulieren vindt u onder ‘Dossiers’ in het menu aan de linkerkant

Op 17 en 18 april komen de Expert jury’s samen om 5 cases te nomineren in de categorieën: Best Media Strategy, Best Use of Data, Best Creative Media Use, Best Use of Native & Content, Best Use of Performance Marketing, Media Research of the Year, Best Use of 1 Medium, Innovation & Development of the Year en Media Sustainability Award.

Op 15 mei worden de genomineerden binnen 6 categorieën voorgesteld tijdens de UMA Get Together ‘Best Media Campaigns’.

Op 17 mei zetelt de Finale AMMA Jury.

21 mei – 30 mei: Public voting voor de 3 genomineerden in de categorie “Media Advertiser of the Year”.

De AMMA Ceremony & Gala gaan door op 6 juni.