Advanced - Strategy

ADVANCED COMMUNICATION STRATEGY MANAGEMENT

De voortschrijdende digitalisering heeft de hedendaagse consument helemaal “connected” gemaakt. Hij heeft nu uitgebreide middelen om zich te informeren, om te reageren en om te beinvloeden. Daardoor is het “traditionele model” van push communicatie onder druk komen te staan en moet een mediastrategie vandaag helemaal anders aangepakt worden. Paid, Owned en Earned kanalen eisen daarbij een evenwaardige plaats op. De drang naar korte termijn resultaat en het mantra “the right message at the right person at the right time” challengen de gekende recepten. In deze context de juiste balans vinden tussen alle touchpoints is ”the new art of recommendation”.

Het ontwikkelen van een strategie vereist daardoor een toenemende kennis van alle facetten van het communicatie gebeuren. De veranderende consument dient te worden belicht. Hij is lang niet meer zo trouw en veel beter geinformeed. Wat zijn de gevolgen voor het bouwen en onderhouden van merken? Wat zijn de gevolgen voor de retail? Hoe krijgen we deze consument “engaged” zodat hij op zijn beurt een rol kan spelen in onze communicatie? Hoe kunnen we de digitale funnel optimaliseren, met een maximale impact maar ook een zo hoog mogelijke actie en interactie?

Het centrale thema van de cyclus is “challenging the status quo!”: losgeraken van hoe we het altijd al gedaan hebben, en durven nieuwe paden inslaan. Daarvoor is meer kennis nodig van inhoudelijke elementen als merk en consument, waarvoor we in de lessenreeks gereputeerde sprekers hebben kunnen aantrekken. De rode draad in deze cursus zijn de cases uit de praktijk, waarmee de sprekers hun visies en adviezen tastbaar en bevattelijk kunnen maken.

De opleiding is gericht aan mensen die beroepshalve met communicatie bezig zijn – ongeacht hun achtergrond – en die adviezen moet geven, intern of extern.

9 on line sessies in januari-maart, op dinsdag van 9u tot 10u30.

Kostprijs (excl. BTW) : 1.450 €  voor niet-leden en 1.150 € voor leden.

Indien het totaal van de inschrijvingen lager ligt dan 8, reserveert CommPass zich het recht om deze jaargang van de Advanced cyclus te annuleren.

De cursus zal gegeven worden afwisselend in het Frans of Nederlands, naargelang de moedertaal van de spreker, met een streefdoel van taalevenwicht. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Certificaat.
Na afloop van de opleiding volgt er een test, die zal bepalen wie er in aanmerking komt voor een kennis certificaat.  De test zal live gebeuren in een online meeting. Om voor de test in aanmerking te komen moet u minstens 80% van de lessen bijgewoond hebben (er wordt rekening gehouden met gewettigde afwezigheden).

Programma 2021

26/01: De nieuwe consument – Fons Van Dyck, Managing Director, Think BBDO (NL)
02/02: Consumer understanding, back to the real life – Bruno Liesse, Sr Consultant in Media & Consumer Understanding (FR)
09/02: Engagement is gold – Bart De Pauw, Owner, Piëzo (NL)
23/02: Reclame die iedereen wil zien – Wim Vermeulen, Director of Strategy and Sustainability, Bubka (NL)
02/03: Proving your work works: new perspectives on demonstrating effectiveness + workshop – Dominique Poncin, Communication Strategy Director at Kunstmaan|Accenture Interactive (NL) (9u-10u30 les + 11u- 12u30 workshop)
09/03: Strategy in Action: the battlefield experience – Johan Putseys, Owner, p-values.com (NL)
16/03: Touchpoint planning in practice – David Lecouvet, Managing Director, IPG Mediabrands Research & Intelligence (FR)
23/03: How to A.I. is moving the 4P to S.A.V.EEE – Hugues Rey, CEO, Havas Media Belgium (FR)
30/03: Geïntegreerde strategische planning mediacreativiteit + workshop – Veerle De Vos, Marketing and Advertising Consultant (NL) (9u-10u30 les + 11u-12u30 workshop)

01/04 (optioneel): UMA Day Best Media Campaigns 2020
Presentatie van de 5 genomineerden voor een AMMA binnen de volgende categorieën:
– Best Media Strategy
– Best Use of Data & Performance
– Best Creative Media Use
– Best Use of Interactive
– Best Use of Native & Content

Cycle