Advanced - Strategy

ADVANCED COMMUNICATION STRATEGY MANAGEMENT

De voortschrijdende digitalisering heeft de hedendaagse consument helemaal “connected” gemaakt. Hij heeft nu uitgebreide middelen om zich te informeren, om te reageren en om te beinvloeden. Daardoor is het “traditionele model” van push communicatie onder druk komen te staan en moet een mediastrategie vandaag helemaal anders aangepakt worden. Paid, Owned en Earned kanalen eisen daarbij een evenwaardige plaats op. De drang naar korte termijn resultaat en het mantra “the right message at the right person at the right time” challengen de gekende recepten. In deze context de juiste balans vinden tussen alle touchpoints is ”the new art of recommendation”.

Het ontwikkelen van een strategie vereist daardoor een toenemende kennis van alle facetten van het communicatie gebeuren. De veranderende consument dient te worden belicht. Hij is lang niet meer zo trouw en veel beter geinformeed. Wat zijn de gevolgen voor het bouwen en onderhouden van merken? Wat zijn de gevolgen voor de retail? Hoe krijgen we deze consument “engaged” zodat hij op zijn beurt een rol kan spelen in onze communicatie? Hoe kunnen we de digitale funnel optimaliseren, met een maximale impact maar ook een zo hoog mogelijke actie en interactie?

Het centrale thema van de cyclus is “challenging the status quo!”: losgeraken van hoe we het altijd al gedaan hebben, en durven nieuwe paden inslaan. Daarvoor is meer kennis nodig van inhoudelijke elementen als merk en consument, waarvoor we in de lessenreeks gereputeerde sprekers hebben kunnen aantrekken. De rode draad in deze cursus zijn de cases uit de praktijk, waarmee de sprekers hun visies en adviezen tastbaar en bevattelijk kunnen maken.

De opleiding is gericht aan mensen die beroepshalve met communicatie bezig zijn – ongeacht hun achtergrond – en die adviezen moet geven, intern of extern.

4 volle dagen in Januari-Maart, op dinsdag, om de 14 dagen.

Kostprijs (excl. BTW) :  1.795 €  voor niet-leden en 1.495 € voor leden. In deze prijs is een lunch en 2 coffee breaks inbregrepen.

Indien het totaal van de inschrijvingen lager ligt dan 8, reserveert CommPass zich het recht om deze jaargang van de Advanced cyclus te annuleren.

Na afloop van de opleiding wordt een attest van regelmatige aanwezigheid verstrekt, op voorwaarde dat de ingeschreven persoon minstens 3/4 van de lessen heeft bijgewoond.  De cursussen worden gegeven in het Nederlands, Frans of Engels, afhankelijk van de spreker. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Adres: Bluepoint, Reyerslaan 80 te 1030 Brussel. (Ligging)

Programma 2019 

DAY 1 Tuesday January 21, 2020 – room ‘DARWIN’
09:00-10:45 De nieuwe consument – Fons Van Dyck, Managing Director, Think BBDO (NL)
11:00-12:45 Deciphering the consumer journey in retail – Sven Bally, CDO IPG Mediabrands belgium (NL)
13:15-15:00 Consumer understanding, back to the real life – Bruno Liesse, Sr Consultant in Media & Consumer Understanding (FR)
15:15-17:00 Engagement : the new gold ? – Bart De Pauw, Owner, Piëzo (NL)

DAY 2 Tuesday Februari 4, 2020 – room ‘HUYGENS’
09:00- 12:15  Proving your work works : new perspectives on demonstrating effectiveness + workshop – Dominique Poncin, Communication Strategy Director at Kunstmaan – Accenture Interactive (NL)
12:45-14:45 Reclame die iedereen wil zien – Wim Vermeulen, Managing Director, Dentsu Consulting (NL)
15:00-17:00 Advertising Efficiency – Bruno Liesse, Sr Consultant in Media & Consumer Understanding (FR)

DAY 3 Tuesday Februari 18, 2020 – room ‘NEWTON A’
09:00-11:00 Strategy in Action: the battlefield experience – Johan Putseys, Owner, p-values.com (NL)
11:15-13:15 How to develop a content strategy and implement it? Danny Devriendt, Managing Director, IPG/Dynamic (NL)
14:00-17:00 Touchpoint planning in practice – David Lecouvet, Managing Director – IPG Mediabrands Research & Intelligence (FR)

DAY 4 Tuesday March 3, 2020 – room ‘VESALIUS’
09:00- 10:45 How to A.I. is moving the 4P to S.A.V.EEE – Hugues Rey, CEO, Havas Media Belgium (FR)
11:00-12:30  Inbound Marketing – Thierry De Vynck, Great Scott (NL)
13:00-14:45 Geïntegreerde strategische planning mediacreativiteit – Veerle De Vos, Marketing and Advertising Consultant (NL)
15:00-17:00 Workshop – Veerle De Vos, Marketing and Advertising Consultant (NL)

DAY 5 Tuesday March 31, 2020 (optional): UMA Day Best Media Campaigns 2019
13:30 – 17:00 Presentatie van de 5 genomineerden voor een AMMA binnen de volgende categorieën:
– Best Media Strategy
– Best Use of Data & Performance
– Best Creative Media Use
– Best Use of Interactive
– Best Use of Native & Content

Cycle