Media School: Advanced Comms Strategy

ADVANCED COMMUNICATION STRATEGY MANAGEMENT

Het ontwikkelen van een strategie vereist een toenemende kennis van alle facetten van het communicatie gebeuren. De veranderende consument dient te worden belicht, die lang niet meer zo trouw is en beter geïnformeerd dan ooit. Wat zijn de gevolgen voor het bouwen en onderhouden van merken? Wat zijn de gevolgen voor de retail? Hoe krijgen we deze consument “engaged” zodat hij op zijn beurt een rol kan spelen in onze communicatie? Hoe de (digitale) funnel optimaliseren, met een maximale impact en een zo hoog mogelijke (inter)actie. In deze context de juiste balans vinden tussen alle touchpoints is ”the new art of recommendation”.

Dit vormt het centrale thema van deze cyclus: “challenging the status quo!”. Losgeraken van hoe we het altijd al gedaan hebben en nieuwe paden durven  inslaan. Hiervoor is kennis nodig van inhoudelijke elementen als merk en consument, waarvoor we gereputeerde sprekers hebben kunnen aantrekken.  Cases uit de praktijk vormen de rode draad in deze cursus, waarmee de sprekers hun visies en adviezen tastbaar en bevattelijk maken.

De opleiding is gericht aan mensen die beroepshalve met communicatie bezig zijn. Min. vereiste voor deze cyclus: min. 3 jaar ervaring in media of communicatie en/of  de cyclus Market Essentials, Media Essentials en/of Mediabytes gevolgd hebben.

7 halve dagen, live sessies in de namiddag, in februari-maart-april.

Kostprijs (excl. BTW) : 1.990 €  voor niet-leden en 1.500 € voor leden.

Gratis voor VIA & UMA leden behalve catering (enkel geldig indien ze CommPass member zijn).

Programma 2023

DAY 1  Tuesday  07/02

14.00-15.30: De nieuwe consument – Fons Van Dyck, Managing Director, Think BBDO (NL)
15.45-17.15: Consumer understanding, back to the real life – Bruno Liesse, Managing Director Polaris (FR)

DAY 2  Tuesday 14/02 
14.00-15.30: Engagement is gold – Bart De Pauw, Owner, Piëzo (NL)
15.45-17.15: How to A.I. is moving the 4P to S.A.V.EEE – Hugues Rey, CEO, Havas Media Belgium (FR)

DAY 3  Tuesday 07/03
13.00-14.30: Hoe duurzaamheid de effectiviteit van communication versterkt of ondermijnt – Wim Vermeulen, Director of Strategy and Sustainability, Bubka (NL)
14.45-17.30: Geïntegreerde strategische planning en media creativiteit + workshop – Veerle De Vos, Marketing and Advertising Consultant (NL)

DAY 4  Tuesday 14/03
14.00-17.00: Proving your work works: new perspectives on effectiveness + workshop
– Dominique Poncin, Head of Strategy, Famous Grey (NL)

DAY 5  Tuesday 21/03
14.00-17.00: Touchpoint planning in practice – David Lecouvet, Managing Director, Data, Research & Intelligence, IPG Mediabrands (FR)

DAY 6  Tuesday 28/03

14.00-15.30: Attention: the new equalizer –
Bernard Cools, Chief Intelligence Officer, Space (FR)
15.45-17.15: How to develop a content strategy and implement it – Danny Devriendt, Managing Director, IPG|Dynamic (NL)

DAY 7  Tuesday 18/04
14.00-17.00: Media Strategy in practice – Bérengère Dechamps, Connectology Client Service Director & Geneviève Vannoote, Business and Strategy Director, Space (FR)

Optioneel: Tuesday 09/05 UMA Day Get Together ‘Best Media Campaigns 2022’
Presentatie van de AMMA-genomineerden in de catégorieën: Best Media Strategy, Best long-Term Strategy, Best Use of Data, Best Creative Media Use, Best Use of Performance Marketing, Best Use of Native & Content & Best Use of 1 Medium.

Certificaat.
Na afloop van de cyclus volgt er een test, die bijdraagt tot de totale score voor het CommPass Certificaat.  Om voor het Certificaat in aanmerking te komen moet u minstens 80% van de lessen bijgewoond hebben (er wordt rekening gehouden met gewettigde afwezigheden) en een min. slaagscore van 70% behalen.

Indien het totaal van de inschrijvingen lager ligt dan 8, reserveert CommPass zich het recht om deze jaargang van de Advanced cyclus te annuleren.
De cursus zal gegeven worden afwisselend in het Frans, Nederlands of Engels, naargelang de moedertaal van de spreker, met een streefdoel van taalevenwicht. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Plaats:
Publicis Groupe, Gare Maritime – Tour & Taxis, 7 rue Picardstraat, 1000 Brussels. Maps
Parking : deelnemers kunnen parkeren in de parking Park Lane (betalend), visitors-gedeelte, Picardstraat 11, gelegen naast het mediabureau Publicis Groupe.