Session: Learnings from other countries

8 oktober  9u15 – 11u00

 

In deze sessie kijken we vooral naar wat er gebeurt in onze omliggende landen (en verder daarbuiten) op het vlak onderzoek naar print, digital, video. Als we zelf niet het geld hebben om alles te testen, kunnen we maar beter de lessen trekken uit buitenlandse ervaringen.

Programma

8:30 – Welcome

9:15  – The disassembling of the video factory

In Nederland heeft men enkele jaren terug een ambitieus framework uitgetekend om “Total Video” te gaan meten. Bij de uitwerking ervan kwamen de praktische problemen aan de oppervlakte. The proof of the pudding is in the eating. Ondertussen werden bepaalde delen al terug gestopt. Wat kunnen we hiervan leren? En hoe gaat men dit dan oplossen in de toekomst?
Spreker: Sjoerd Pennekamp, Directeur Stichting Kijkonderzoek – SKO

9:45 – What’s up in the world of print & digital measurement? Feedback from PDRF Lisbon

Elke 2 jaar komen vanit de ganse wereld researchmensen en betrokkenen samen om een status op te maken. Het thema dit jaar geeft aan dat er keuzes moeten gemaakt worden : context, cross-platform and cost: priorities for measurement? CommPass stuurde Bernard Cools naar Lissabon om uit te zoeken welke keuzes dat dan zijn, en wat ze aan learnings opleveren voor de Belgische markt.  Hij komt verslag uitbrengen van deze 2daagse sessie die doorging op 12-13 september.
Spreker : Bernard Cools, Chief Intelligence Officer, Space

10:15 – Hot topics in digital measurement

Begin september publiceerde de MRC zijn langverwachte aanpassing van zijn guidelines voor measurement. Verandert er iets aan hun standaarden?
Op 12-13 september ging naar jaarlijkse gewoonte DEMEXCO door. Een hot topic was de onweerswolk boven de third party tracking cookie. Dit en andere zaken zullen in het kort gedebrieft en gekaderd worden.
Spreker : Stéphanie Radochitzki, Digital & Performance Strategy Director, IPG Mediabrands

10:45 – Closing

Prijs (excl. BTW) : 130 € voor niet-leden, gratis voor leden.

Plaats: RTL House, Jacques Georginlaan 2, 1030 Brussel (maps).
Parking: er is helaas GEEN parking voorzien voor de deelnemers. U dient zich in de omliggende straten te parkeren.
Er is mogelijkheid tot parking op 300 meter aan het commerciëel complex vlakbij (C&A, Maxy Toys…) Adres: Genevestraat 512, 1030 Brussel.