Media School: Mediabytes (Programmatic, Influencers)

NAJAAR 2023

Met de cyclus “Mediabytes” willen we een opleiding aanbieden die toelaat om een volledig overzicht te krijgen van alle digitale platformen, met voldoende inzicht in wat elk platform te bieden heeft. De ambitie is om voldoende in detail te gaan om de techniciteit te begrijpen, zonder evenwel het overzicht te verliezen. Geen eenvoudige challenge !

De cyclus bestaat uit 6 live sessies van 16u tot 19u30 (onderbroken door een sandwich break) en wordt gegeven door de beste media experten uit onze markt. De cyclus gaat door op dinsdag in oktober-november 2023. De cursus zal gegeven worden afwisselend in het Frans of Nederlands, naargelang de moedertaal van de spreker, met een streefdoel van taalevenwicht. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Certificaat: Na afloop heb je de mogelijkheid om een Certificaat te behalen.  Meer info hierover vind je onder de rubriek Certificaten.

Kostprijs (excl. BTW) : 1.350 € voor niet-leden, 1.050 € voor leden.  Gratis voor VIA & UMA leden, behalve catering (enkel geldig indien ze CommPass member zijn)

Plaats:
Publicis Groupe, Gare Maritime – Tour & Taxis, 7 rue Picardstraat, 1000 Brussels. Maps
Parking : deelnemers kunnen parkeren in de parking Park Lane (betalend), visitors-gedeelte, Picardstraat 11, gelegen naast het mediabureau Publicis Groupe.

PROGRAMMA 2023

10/10/2023
The digital disruption of media – Alessandro Papa, Consultant (FR)
Hoe gaan we als industrie om met digitalisering. Wat zijn de challengers en opportuniteiten.
Data & Analytics –  Wouter Vandenameele, Chief Digital Officer Wavemaker (NL)
Data is the new gold, maar hoe verzamelen we data (op een legale manier)? Hoe kunnen we ze stockeren, processen, analyseren en uiteindelijk nuttig gaan gebruiken ?

17/10/2023 (postponed to 05/12/2023)
The digitalisation of tradition media – Bernard Scheray, Amplifications (NL)
Meer en meer media leveren hun product aan de consument op een digitale manier.  Maar alleen wanneer er een “one-to-one” situatie ontstaat, kunnen de mogelijkheden van digitaal ten volle kunnen worden benut. Hoever staan we op dit moment?

Capturing the interest – Switlana Komac – Digital Expert, Telenet (NL)
Een boodschap tonen wanneer een consument interesse toont, dat is de promise van Search. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe past dit in een campagne strategie?

7/11/2023
Total video/watch – Stéphanie Radochitzki, Digital & Performance Strategy Director, Mediabrands (FR)
Video is een onmisbaar onderdeel van mediaplannen, en zit vervat op vele verschillende platformen en media. Een vernieuwde les in ons aanbod, die ook apart als Master Class kan gevolgd worden.

14/11/2023
Social Media – Lisa Diamant, Head of Digital Projects, blue2purple (NL-FR)
Social media beloven alles: van van awareness over consideration tot conversie naar sales. Op grote schaal of juist zeer hyper targetted. In deze les overlopen we de belangrijkste spelers en hun aanpak.

20/11/2023 (opgelet, uitzonderlijk op maandag):
Programmatic, big data, real time – Jean-Michel Depasse, Chief Digital Officer GroupM (FR)
Elke impressie kan apart worden geleverd en de beschikbaarheid van (big) data opent een wereld van constante optimalisatie en doorgedreven targeting. Dit kan gebeuren “on the fly” op een volledig geautomatiseerde manier. Wat zijn de opportuniteiten, wat zijn de pitfalls ?

Influencers and the power of native content – Sven Dekoster, SR Account Director Native Nation (NL)
Met de opkomst van digital is het push model van advertising onder druk komen te staan. Geloofwaardig advies heeft aan belang gewonnen, en dat kan versterkt worden door het inschakelen van native content. Wat zijn de mogelijkheden, de learnings, de metrics en de do’s en don’ts van deze aanpak ?

28/11/2023
Digital Out of Home Advertising – Jos Van Campenhout, Managing Partner Outsight (NL)
In deze nieuwe les staan we stil bij de opportuniteiten die in de wereld van out-of-home mogelijk zijn.

Native Advertising – Bart Lombaerts, Founder Spyke & Ben Doumen, Owner Benjamiñho (NL)
Native advertising is een vorm van reclame die naadloos overgaat in de inhoud en het ontwerp van het platform waarop het verschijnt, waardoor het meer lijkt op redactionele of organische inhoud.