Mediabytes for VIA Members

Deze pagina is specifiek gericht op de leden van VIA: Ads&Data, DPGMedia, IP Belgium, RMB, VAR, Transfer en Brightfish. Indien u niet tot één van deze bedrijven behoort zal uw inschrijving niet geldig zijn.

Hoewel alle media vandaag gedeeltelijk digitaal geworden zijn, blijft de digitale wereld een ecosysteem op zich. Dat heeft alles te maken met het “one-to-one” aspect : elk contact wordt apart geleverd en dat brengt nieuwe mogelijkheden van tracking, targeting, personalisatie en automatisatie met zich mee. De keerzijde is echter de hoge techniciteit en de hoge snelheid waarmee deze kanalen evolueren. Het gevolg is een wereld van ver doorgedreven specialisaties, die moeilijk om volgen is voor professionals met meer generalistische inslag.

Met de cyclus “Mediabytes” willen we aan die problematiek tegemoet komen. De ambitie is om voldoende in detail te gaan om de techniciteit te begrijpen, zonder evenwel het overzicht te verliezen. Geen eenvoudige challenge !

De cyclus bestaat uit 5 Live sessies van 17u30 tot 20u30 (onderbroken door een sandwiches pause) en wordt gegeven door gerenomeerde professionals uit de digitale wereld. De cyclus gaat door op dinsdag in september-oktober. De cursus zal gegeven worden afwisselend in het Frans of Nederlands, naargelang de moedertaal van de spreker, met een streefdoel van taalevenwicht. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Certificaat.
Na afloop van de cyclus volgt de test, die bijdraagt tot de totale score voor het CommPass Certificaat. Om voor het Certificaat in aanmerking te komen moet u minstens 70% van de lessen bijgewoond hebben (er wordt rekening gehouden met gewettigde afwezigheden) en een min. slaagscore van 70% behalen.

Plaats: RTL Auditorium, RTL House, Georginlaan, 2 te 1030 Brussel. Wegbeschrijving.
Parking: u moet een plaats vinden in de aanpalende straten. Er is mogelijkheid tot parking op 300 meter aan het commerciëel complex vlakbij (C&A, Maxytoys…) Adres: Genevestraat 512, 1030 Brussel.

PROGRAMMA 2022

20/9 Les 1
The digital disruption of media – Alessandro Papa, Consultant (FR)
De digitalisering bracht in eerste instantie nieuwe mogelijkheden met zich mee. Ondertussen worden alle media er in min of meerdere mate door geimpacteerd. Wat zijn de challenges en opportunities? Hoe gaan we daar als industrie mee om?

27/9 Les 2
(deel 1) The digitalisation of tradition media – Wout Dockx, Owner | Mediaman (NL)
Meer en meer media leveren hun product aan de consument op een digitale manier.  Maar alleen wanneer er een “one-to-one” situatie ontstaat, kunnen de mogelijkheden van digitaal ten volle kunnen worden benut. Hoever staan we op dit moment?
(deel 2) Data & Analytics –  Wouter Vandenameele, Chief Digital Officer | Wavemaker (NL)
“Data is the new gold”. Maar hoe verzamelen we data (op een legale manier)? Hoe kunnen we ze stockeren, processen, analyseren en uiteindelijke nuttig gaan gebruiken ?

03/10 Les 3 (this is on a Monday, as an exception)
(deel 1) Native Advertising – Bart Lombaerts | Founder Spyke & Ben Doumen | Owner Benjamiñho (NL)
(deel 2) Programmatic, big data, real time – Jean-Michel Depasse, Chief Digital Officer, GroupM (FR)
Elke impressie kan apart worden geleverd en de beschikbaarheid van (big) data opent een wereld van constante optimalisatie en doorgedreven targeting. Dit kan gebeuren “on the fly” op een volledig geautomatiseerde manier. Wat zijn de opportuniteiten, wat zijn de pitfalls ?

11/10 Les 4
(deel 1) Total video – Stéphanie Radochitzki, Digital & Performance Strategy Director | IPG Mediabrands (FR)
De wereld van TV en die van “online video” zijn erg verschillend, en hebben hun eigen jargon en aanpak. Samen vormen ze een krachtige manier om een hoog bereik te halen in specifieke doelgroepen. Hoe brengen we ze samen en hoe kunnen we de verschillen overbruggen?
(deel 2) Capturing the interest – Switlana Komac – Senior Search expert, PHD (NL)
Een boodschap tonen wanneer een consument interesse toont, dat is de promise van Search. Hoe gaat dit in zijn werk en hoe past dit in een campagne strategie?

18/10 Les 5
(deel 1) Social Media – Lisa Diamant, Head of Digital Projects, blue2purple (NL-FR)
Social media beloven alles: van het opbouwen van awareness over consideration tot conversie naar sales. Op grote schaal of juist zeer hypertargetted. Maar hoe gaat dat nu juist in zijn werk? In deze les gaan we in op de mogelijkheden met als basis Facebook/Instagram en worden de nuances gebracht waar nodig. Naast Facebook/Instagram zijn er nog heelwat platformen die zeer divers zijn en bovendien dynamisch in hun opgang (of neergang). We overlopen hier de belangrijkste spelers en hun aanpak.
(deel 2) Influencers and the power of native content – Sven Dekoster, Senior Account Director, Native Nation (NL)
Met de opkomst van digital is het push model van advertising onder druk komen te staan. Geloofwaardig advies heeft aan belang gewonnen, en dat kan versterkt worden door het inschakelen van native content. Wat zijn de mogelijkheden, de learnings, de metrics en de do’s en don’ts van deze aanpak ?

25/10 TEST
Na afloop van de cyclus volgt de test, die bijdraagt tot de totale score voor het CommPass Certificaat. Om voor het Certificaat in aanmerking te komen moet u minstens 80% van de lessen bijgewoond hebben (er wordt rekening gehouden met gewettigde afwezigheden) en een min. slaagscore van 70% behalen.