The challenges of 2019

Dinsdag 22 januari trapte CommPass het nieuwe jaar af in de Jeux d’Hiver met een debat over “the challenges of 2019” en wat voor goeds dit jaar gaat brengen.

We organiseerden ook een poll voor de “THE EMPTY HYPE” van 2018 : het topic waarover we teveel hebben gepraat maar te weinig mee hebben gedaan. Media Marketing  maakte een shortlist en 46 mensen brachten hun stem uit met het volgende resultaat.

Click hier het VERSLAGgemaakt door 


Trends voor 2019

De 4 debaters werd gevraagd wat voor hen de meest impactvolle trend voor 2019 zou worden. 

Volgens Chris Van Roey wordt dit jaar de doorbraak van de voice technology. Deze trend, denk maar aan Google Assistant, komt overgewaaid vanuit de Verenigde Staten.

Voor Ben Jansen is video het modewoord bij uitstek. Zowel video content als video advertising zal zijn opmars in 2019 verderzetten.

Het personaliseren van je marketingboodschappen is volgens François Chaudoir zeer belangrijk om je doelgroep te kunnen blijven bereiken.

Johan Vandepoel zocht het in een iets ruimere sociale context. Met de gele hesjes en de klimaatmarsen in het achterhoofd ziet hij burgerbewegingen voor meer inspraak/participatie en tegen autoriteiten/overheden als de trend voor 2019.

Volgend jaar zullen we zien in welke mate ze bij het rechte eind hadden !

De deelnemers aan het debat :