Media Academy: Media Essentials

NAJAAR 2024

De cyclus “Media Essentials” is een echte basiscursus die een globaal en actueel overzicht geeft van de media in België, offline en online. Het is belangrijk om voldoende kennis te hebben van de specifieke begrippen van het mediavak. Het traditionele jargon van bereik, selectiviteit, GRP en OTS werd aangevuld met specifieke termen voor digitale kanalen.

Alle media zullen de revue passeren, zowel de traditionele als de numerieke touchpoints. We behandelen alle media vanuit een breed perspectief omdat alle media immers te maken hebben met digitalisering en dat zal zich de volgende jaren alleen maar doorzetten. Bij het overlopen van elk mediumtype zal er aandacht zijn voor de nieuwe mogelijkheden die de digitale platformen hebben toegevoegd en die de mediaconsumptie in meer/mindere mate beïnvloeden. Van elk mediumtype wordt een overzicht gegeven van het concurrentiële landschap, de specifieke eigenschappen, de mogelijkheden en de data die gebruikt worden in het planningsproces. Verder is er aandacht voor de creatieve aspecten, de impact, de sterke/minder sterke eigenschappen en de strategische overwegingen bij de keuze van het medium.

De cyclus omvat 4 namiddagsessies van 13u tot 17u30 en gaat door op woensdagnamiddag in oktober & november. De taal is die van spreker – we streven naar een evenwicht NL-FR. De aanwezigen kunnen reageren in de taal van hun keuze.

Lunch wordt aangeboden, daarom raden wij aan om zeker op tijd te komen zodat U tijd hebt om te lunchen en kennis te maken met de andere deelnemers voor aanvang van de les.

Kostprijs  2024 (excl.btw) : 850€ voor leden, 1.050€ voor niet-leden.

Gratis voor AEA, UMA & VIA leden (enkel geldig indien ze CommPass member zijn), en toeslag voor catering (110€ excl. btw).

Plaats:
De lessen gaan door bij WPP Victoria Building, Square Victoria Regina, 1 – 1210 Brussel  View maps

PROGRAMMA 2024 

02/10/2024: OOH & AUDIO

16/10/2024: VIDEO & CINEMA

6/11/2024:  NEWSBRANDS & INHOME 

20/11/2024: DIGITAL & PUBLISHING

Meer details volgen binnenkort.

Wij bevelen aan om de Intro Classes Media Metrics & Digital Metrics, gepland op 26 september te volgen als voorbereiding voor deze Media Academy.

Certificaat
Na afloop van de cyclus volgt een test, die U de mogelijkheid biedt om het felbegeerde CommPass Certificaat te behalen.

Meer info wordt tijdens de Academy sessie toegelicht.

Media Academy: Media Essentials

02 October 2024

13:00-17:30


Tarief

Leden: €

Niet-leden: €

Inschrijven